Intersystems blir partner till AI Sweden – vill stötta i projekt som arbetar med lärande system

Stockholm den 21 maj 2021 – InterSystems blir partner till AI Sweden, det svenska nationella centret för artificiell intelligens. Genom partnerskapet vill InterSystems bidra till kunskap och erfarenheter avseende datasamordning och interoperabilitet. InterSystems arbetar med att utveckla datasamordningslösningar i mer eller mindre komplexa dataintensiva miljöer över hela världen. InterSystems lösning används bland annat av Europeiska rymdorganisationen ESA för att kartlägga Vintergatan.

InterSystems dataplattform är väl lämpad för att stödja den komplexa livscykeln i lärande system. Genom det nya samarbete med AI Sweden hoppas företaget nu få kontakt med aktörer som har utmaningar på detta område.

– Än så länge har vi främst haft glädje av AI Sweden för att lära oss mer om området och nätverka med andra samarbetspartner. Men längre fram ser vi hur vi kan hjälpa till med bland annat datainsamlig från heterogena källor, dataharmonisering och transformering, hantering av fritext samt högpresterande publicering av träningsdata till maskininlärningsramverk. Vi ser även möjlighet att hjälpa till med tillämpning av algoritmer i nära-realtid, övervakning av precision i prediktioner, orkestrering av omträning av algoritmer, och ordnat införande av omtränade algoritmer, säger Johan Nordström, Nordenchef på InterSystems.

InterSystems lösningar för hälsosektorn används idag av bland andra Region Örebro, Region Västmanland och Innovation Skåne. I Danmark används InterSystems lösningar bland annat för datasamordning hos Statens Serum Institut i Danmark för att begränsa smittspridningen av Covid-19.

InterSystems dataplattform IRIS är motorn i affärskritiska system världen över, främst inom vård- och finanssektorerna, men även inom logistik, tillverkning och rymdforskning. Intersystems främsta erbjudande är företagets dataplattform.

– Men vi har även ett internationellt nätverk av AI-experter, som vi kommer att dra nytta av i det praktiska arbetet med dessa projekt. Pandemin har naturligtvis påverkat möjligheterna att nätverka, men vi är ändå nöjda såhär långt och ser framtiden an med tillförsikt. Vi hoppas kunna göra skillnad i komplexa projekt och rekrytera nya industriella partner, avslutar Johan Nordström.

Pressbild:
Johan Nordström
https://www.dropbox.com/s/6ht4syxt2fb5yl6/Johan_Nordstrom_intersystems.jpg?dl=0 

Presskontakt:
Johan Nordström
Sales Executive, InterSystems
Mobil: 0702-909288
E-post: Johan.Nordstrom@intersystems.com

Om InterSystems
InterSystems grundades 1978 och är den ledande leverantören av teknik för kritisk data inom sektorerna vård, ekonomi, tillverkning och försörjningskedjor. InterSystems molndataplattformar löser problem med interoperabilitet, hastighet och skalbarhet för stora organisationer runt om i världen. InterSystems utvecklar och stöder också unika hanterade tjänster för sjukhusjournaler, enhetliga vårdregister för samhällen och nationer samt laboratorieinformationssystem. InterSystems har en prisbelönta support för kunder som är tillgänglig dygnet runt och partners i mer än 80 länder. InterSystems är privatägda med huvudkontor i Cambridge, Massachusetts, och 25 kontor över hela världen. För mer information, besök InterSystems.com.

Om AI Sweden
AI Sweden är det svenska nationella centret för artificiell intelligens och stöds av den svenska regeringen samt offentliga och privata aktörer över hela landet. Uppdraget är att accelerera användningen av AI så att det gynnar samhället, konkurrenskraften och alla som lever och verkar i Sverige. För mer information, besök: www.ai.se

Har du frågor om InterSystems, våra produkter eller tjänster? Skicka gärna ett mejl så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Kontakta ossarrow
Kontakta oss
Newsletter